Weer een fotografietip, deze keer over standpunt en perspectief.

Deze fotografietip gaat over het perspectief vanuit waar je jouw foto schiet. Elke dag zien wij de wereld vanaf ooghoogte. Dat is dus waar wij aan gewend zijn en hoe wij de wereld om ons heen gadeslaan en het beste kennen. Als je als fotograaf kiest voor een ander standpunt, dus fotografeert vanuit een ander perspectief dan ooghoogte, zal je veel sneller de aandacht van je kijker trekken. Want, je toont iets op een manier die ze niet dagelijks zien en waarmee je iemand veel sneller verrast.

Rocky Roads PhotoBoost | Framing

Change Perspective!

Verander het perspectief van je foto en creëer een totaal andere wereld. Zelf fotografeer ik vrijwel altijd vanaf een lager standpunt, dus ik buig vaak door mijn knieën. Maar wat ik eigenlijk het liefste doe met landschappen, is helemaal vanaf de grond fotograferen, waardoor je bijna een kikkerperspectief krijgt. Heb je ook meteen een doorkijkje ;)

Tip:
Ik lig vaak plat op mijn buik op de grond te fotograferen en kom dan ook geregeld onder de modder thuis. Heerlijk! Ik heb nu deze Abisko wandelbroek van Fjallraven aangeschaft met verstevigde knieën en achterkant (ook nog eens gemaakt van duurzame materialen), waardoor mijn broeken iets langer meegaan. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je live view gebruiken, waardoor je niet over de grond hoeft te rollebollen!

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL

Fotografietip over perspectief

Door te spelen met perspectief kun je bijzondere effecten bereiken, verras je jouw kijker en breng je de ervaring vaak beter in beeld. Je kunt zo suggereren dat men de beelden echt vanuit jouw perspectief zien. En dat maakt alles een stuk persoonlijker. Succes!

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL

Photoboost Rocky Roads | Rocky Roads Travel