Rocky Roads Logo

Rocky Roads biedt naast fotoreizen en –workshops ook privécursussen en coachingstrajecten op maat aan. Dit is Sabrina’s meest flexibele fototraining en samen met haar bepaal je het lesprogramma zelf, helemaal aangepast aan jouw wensen en dát wat jij graag wil leren. Zo kun je kiezen voor een individuele dagcursus in Amsterdam of op een locatie naar keuze, maar je kunt bijvoorbeeld ook als groep (één of meerdere dagen) op pad gaan met Sabrina. Helemaal up to you. Zeker is dat jullie samen een perfect plan maken om jouw fotografie zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Vaak voorkomende onderwerpen tijdens privélessen zijn camera-instellingen, compositie, seriematig werken, storytelling, fotografie & ondernemerschap, social media voor fotografen of het creëren van een goed portfolio. Maar Sabrina kan ook een cursus op maat aanbieden met specifieke thema’s zoals landschapsfotografie, food- of portretfotografie. Alle onderwerpen worden op een goed gestructureerde en laagdrempelige manier gepresenteerd, inclusief lesmateriaal.

Prijzen voor een privécursus fotografie op maat zijn op aanvraag. Meer weten? Stuur voor meer informatie een bericht via het contactformulier.

Fotoworkshop_Veluwe_ROCKYROADSTRAVEL

HOE EEN PRIVÉCURSUS FOTOGRAFIE ERUIT ZOU KUNNEN ZIEN

Een volledige privécursus fotografie bestaat uit drie fases. Deze staan niet vast en kunnen naar jouw wens uitgebreid worden. Het gaat er vooral om wat JIJ wil leren of beter in wil worden.

FASE 1BASIS VAN DE FOTOGRAFIE (3 dagdelen van 2,5 uur)
Je start bij de technische basis van de fotografie. Deze kennis heb je nodig om de functies van jouw camera goed te kunnen begrijpen en bewuste keuzes te maken qua instellingen. Je zult leren over onderwerpen als ISO, diafragma en sluitertijd en de relatie tussen die drie elementen. Het aspect LICHT komt dan ook uitvoerig aan bod tijdens deze fase in deze privécursus fotografie. Sabrina laat je zien hoe je deze techniek kunt inzetten in jouw fotografie. Na afronding van Fase 1 ken jij de basis van jouw camera en weet jij wat er gebeurt als je kiest voor een bepaalde instellingen en wat de invloed op jouw foto zal zijn. Als je deze fase nog wil uitbreiden, richt je je op onderwerpen als scherpstellen, licht meten, witbalans, brandpuntsafstand en bestandsformaten.

Mocht je alleen de basis van de fotografie en de werking van jouw fotocamera willen leren, kun je er dus voor kiezen om alleen voor Fase 1 te gaan. Hierna kun jij zelf je camera naar behoren gebruiken en heb je weet van de verschillende (technische) termen.

FASE 2 – CREATIEVE FOTOGRAFIE (3 dagdelen van 2,5 uur)
In de tweede fase van de privécursus fotografie ga je de technieken die je eerder leerde, inzetten om tot een mooi, veelzeggend beeld te komen. Je hebt de basistechniek onder de knie, dan is het nu tijd om jezelf als fotograaf te gaan vormen en ontwikkelen. Je gaat stap voor stap verder de diepte in en leert door middel van concrete opdrachten de creatieve kant van de fotografie kennen. Je kunt denken aan conceptontwikkeling (het bedenken van een goed concept/idee voor een foto/fotoserie), hoe doe je gedegen onderzoek, hoe verbeeld je vervolgens een idee in foto’s en hoe maak je een samenhangende fotoserie. Storytelling, dus. Hoe vertel jij jouw verhaal in beeld.

FASE 3 – FOTOGRAFIE & ONDERNEMERSCHAP (2 dagdelen van 2 uur)
Deze fase is voor de (ver)gevorderde fotograaf die op professioneel vlak verder wil in de fotografie. Je zult je bezig houden met vragen als: Welke richting wil ik op in de fotografie? Waar ligt mijn kracht precies? Hoe omschrijf ik mijn stijl? Waarin onderscheid ik me van andere fotografen? We gaan aan de slag met het selecteren van foto’s voor je portfolio die representatief zijn voor wat jij doet én bepalen we wat je nog nodig hebt om jezelf goed te kunnen presenteren als professioneel fotograaf. Desgewenst kan hier ook een stuk social media voor fotografen in meegenomen worden. Ook kunnen we kijken welke media passen bij jouw fotografie en hoe je een goede pitch schrijft.

Alle lessen tijdens de privécursus fotografie zijn inclusief op maat gemaakt (digitaal) lesmateriaal. 

COACHINGSTRAJECT

De privécursus fotografie zoals hierboven beschreven is verdeeld in dagdelen. Mocht je graag langere tijd gecoached worden in jouw fotografie, dan kun je ervoor kiezen om een coachingstraject te boeken. Dit traject beslaat minimaal 5 lessen. Naast dat je je bezig houdt met de fototechniek, richt je je op creatieve fotografie, een eigen stijl ontwikkelen, trends in de fotografie en het creëren van een (online) portfolio. Elke les combineren we theorie met een stukje praktijk en krijg je oefeningen mee voor thuis.

Sabrina Gaudio | ROCKY ROADS TRAVEL

OVER SABRINA ALS DOCENT

Na het afronden van de kunstacademie in Den Haag, behaalde Sabrina in 2010 haar eerstegraads docentenbevoegdheid in de kunstvakken op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hierna werkte zij meer dan 10 jaar als fotografiedocent en mentor op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Zij was hier medeverantwoordelijk voor het vormgeven van het leertraject. Daarnaast realiseerde Sabrina de Fotoschool in Amsterdam, een particuliere deeltijd vakopleiding, waarvoor zij een groot deel van het curriculum en het lesmateriaal schreef. Ook adviseerde zij MediaCollega Amsterdam in het opzetten van hun nieuwe fotografieopleiding op MBO-niveau. Daarnaast is Sabrina één van de docenten van de Masterclass Reisjournalistiek van National Geographic, waarin zij vertelt over het combineren van tekst en beeld voor reisreportages en hoe je opdrachten krijgt. Verder geeft zij geregeld gastlessen op scholen en fotoclubs. Het verzorgen van kortere fotografieworkshops en -cursussen doet Sabrina ook graag. Ze vindt het geweldig om te zien hoe studenten in korte tijd groeien in hun fotografie. Dankzij al deze onderwijservaring is Sabrina thuis in het lesgeven aan verschillende leeftijdsgroepen en in verschillende groepsvormen.

Toch zin om op pad te gaan met een groep gelijkgestemde vrouwen? Check Rocky Roads’ fotoworkshops en fotoreizen.