Rocky Roads Logo

Rocky Roads biedt naast fotoreizen en –workshops ook privécursussen op maat aan. Dit is onze meest flexibele fototraining en in overleg met Sabrina bepaal je het lesprogramma helemaal zelf. Zo kun je kiezen voor een individuele dagcursus op een locatie naar keuze, maar je kunt bijvoorbeeld ook als groep meerdere dagen op pad gaan met Sabrina. Of het nu in binnen- of buitenland is, we zullen altijd samen zoeken naar het perfecte plan om jouw fotografie zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Vaak voorkomende thema’s tijdens privélessen zijn camera-instellingen, licht en belichting, compositie, etc. Maar Sabrina kan ook een cursus op maat aanbieden met specifieke thema’s zoals landschapsfotografie, food- of portretfotografie. Alle onderwerpen worden op een goed gestructureerde en laagdrempelige manier gepresenteerd, inclusief lesmateriaal.

Prijzen voor privécursussen op maat zijn op aanvraag. Meer weten? Stuur voor meer informatie een bericht via het contactformulier.

Neem contact op
Fotoworkshop_Veluwe_ROCKYROADSTRAVEL

HOE EEN PRIVÉCURSUS FOTOGRAFIE ERUIT ZOU KUNNEN ZIEN

Een volledige standaard privecursus fotografie bestaat uit drie verschillende fases. Deze staan niet vast en kunnen desgewenst uitgebreid kunnen worden.

FASE 1BASIS VAN DE FOTOGRAFIE (Minimaal 2 dagdelen van 4 uur)
Je zult starten bij de technische basis van de fotografie. Deze kennis heb je nodig om de functies van jouw camera goed te kunnen begrijpen en bewuste keuzes te maken qua instellingen. De automatische stand hoef je hierna nooit meer aan te raken!
Je zult leren over onderwerpen als ISO, diafragma en sluitertijd, het aspect LICHT is het allerbelangrijkste in de fotografie!  Sabrina laat je zien hoe je dit kan inzetten in jouw fotografie d.m.v. het correct instellen van jouw camera. Mocht je deze fase willen uitbreiden zal je je daarna ook richten op de basis van het scherpstellen, lichtmeten en brandpuntsafstand.

FASE 2  – CREATIEVE FOTOGRAFIE (Minimaal 3 dagdelen van 4 uur)
In de tweede fase gaan we de techniek inzetten op zo tot een mooi, veelzeggend beeld te komen. Je gaat stap voor stap verder de diepte in en leert door middel van concrete opdrachten de creatieve kant van de fotografie kennen. Aspecten als compositie, standpunt, kader en perspectief zullen aan bod komen. Hiermee zal je je fotografie echt naar een hoger niveau gaan tillen.

FASE 3  – BASIS VAN DE FOTOBEWERKING (Minimaal 1 dagdeel van 4 uur)
En tot slot, indien gewenst, een stukje nabewerking van je foto’s. Sabrina doet dit altijd op een hele praktische manier, waardoor je op een snelle manier je foto’s net iets mooier kunt maken. Ik gebruik Adobe Bridge en/of Adobe Photoshop hiervoor. Desgewenst kan ook de basis van Adobe Lightroom behandeld worden.

Voorbeeld: Mocht je alleen de basis van de fotografie en de werking van jouw DSLR-camera willen leren, kun je er dus voor kiezen om alleen voor Fase 1 te gaan. Hierna kun jij zelf je camera naar behoren gebruiken en heb je weet van de verschillende (technische) termen.

De privecursus fotografie zoals hierboven beschreven is verdeeld in dagdelen. Je kunt er ook voor kiezen om over langere tijd een cursus te boeken. Je spreekt dan bijvoorbeeld één avond of middag in de twee weken af met Sabrina. Je krijgt dan steeds een stukje theorie en een praktische opdracht. Ook krijg je elke keer een opdracht mee, waar je ondertussen thuis aan werkt. Deze wordt dan de volgende les besproken.

Alle lessen zijn inclusief (digitaal) lesmateriaal. Ook biedt Sabrina een stukje “nazorg” voor alle cursisten, door middel van een besloten Facebook-groep. Hierin kun je jouw vragen stellen en gemaakte foto’s posten.

OVER SABRINA ALS DOCENT

Na het afronden van de kunstacademie in Den Haag, behaalde Sabrina in 2010 haar eerstegraads docentenbevoegdheid in de kunstvakken op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hierna werkte zij meer dan 10 jaar als fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook was zij hier medeverantwoordelijk voor het vormgeven van het leertraject. Daarnaast realiseerde Sabrina de Fotoschool in Amsterdam. Nog steeds schrijft zij het lesmateriaal voor deze particuliere deeltijd vakopleiding. Ook adviseerde zij MediaCollega Amsterdam in het opzetten van hun nieuwe fotografieopleiding op MBO-niveau.
Het geven van kortere fotografieworkshops en -cursussen doet Sabrina ook graag. Ze vindt het geweldig om te zien hoe studenten in korte tijd groeien in hun fotografie. Dankzij al deze onderwijservaring is zij thuis in het lesgeven aan verschillende leeftijdsgroepen en in verschillende groepsvormen.

Toch zin om op pad te gaan met een groep gelijkgestemde vrouwen? Check Rocky Roads’ fotoworkshops en fotoreizen.

Sabrina Gaudio | ROCKY ROADS TRAVEL