Rocky Roads Logo

Rocky Roads biedt naast fotoreizen en –workshops ook privécursussen op maat aan. Dit is onze meest flexibele fototraining en in overleg met Sabrina bepaal je het lesprogramma helemaal zelf. Zo kun je kiezen voor een individuele dagcursus op een locatie naar keuze, maar je kunt bijvoorbeeld ook als groep meerdere dagen op pad gaan met Sabrina. Of het nu in binnen- of buitenland is, we zullen altijd samen zoeken naar het perfecte plan om jouw fotografie zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Vaak voorkomende thema’s tijdens privélessen zijn camera-instellingen, licht en belichting, compositie, etc. Maar Sabrina kan ook een cursus op maat aanbieden met specifieke thema’s zoals landschapsfotografie, food- of portretfotografie. Alle onderwerpen worden op een goed gestructureerde en laagdrempelige manier gepresenteerd, inclusief lesmateriaal.

Prijzen voor privécursussen op maat zijn op aanvraag. Meer weten? Stuur voor meer informatie een bericht via het contactformulier.

Fotoworkshop_Veluwe_ROCKYROADSTRAVEL

HOE EEN PRIVÉCURSUS FOTOGRAFIE ERUIT ZOU KUNNEN ZIEN

Een volledige standaard privécursus fotografie bestaat uit drie verschillende fases. Deze staan niet vast en kunnen naar jouw wens uitgebreid kunnen worden. Het gaat er vooral om wat JIJ wil leren!

FASE 1BASIS VAN DE FOTOGRAFIE (Minimaal 2 dagdelen van 3 uur)
Je start bij de technische basis van de fotografie. Deze kennis heb je nodig om de functies van jouw camera goed te kunnen begrijpen en bewuste keuzes te maken qua instellingen. Je zult leren over onderwerpen als ISO, diafragma en sluitertijd en de relatie tussen die drie elementen. Het aspect LICHT komt dan ook uitvoerig aan bod. Sabrina laat je zien hoe je deze techniek kunt inzetten in jouw fotografie. Na afronding van Fase 1 ken jij de basis van jouw camera en weet jij wat er gebeurt als je kiest voor een bepaalde instellingen en wat de invloed op jouw foto zal zijn. Als je deze fase nog wil uitbreiden, richt je je op onderwerpen als scherpstellen, lichtmeten, witbalans, brandpuntsafstand en bestandsformaten.

Mocht je alleen de basis van de fotografie en de werking van jouw fotocamera willen leren, kun je er dus voor kiezen om alleen voor Fase 1 te gaan. Hierna kun jij zelf je camera naar behoren gebruiken en heb je weet van de verschillende (technische) termen.

FASE 2  – CREATIEVE FOTOGRAFIE (Minimaal 3 dagdelen van 3 uur)
In de tweede fase gaan je de technieken die je eerder leerde, inzetten om tot een mooi, veelzeggend beeld te komen. Je hebt de basistechniek onder de knie, dan is het nu tijd om jezelf als fotograaf te gaan vormen en ontwikkelen. Je gaat stap voor stap verder de diepte in en leert door middel van concrete opdrachten de creatieve kant van de fotografie kennen. Aspecten als compositie, standpunt, kader en perspectief zullen aan bod komen. Hiermee zal je je fotografie echt naar een hoger niveau gaan tillen. Ook houd je je bezig met vragen als: Welke richting wil ik op in de fotografie? Waar ligt mijn kracht precies? Hoe omschrijf ik mijn stijl? Waarin onderscheid ik me van andere fotografen?

FASE 3  – BASIS VAN DE FOTOBEWERKING (Minimaal 1 dagdeel van 4 uur)
En tot slot, indien gewenst, een stukje nabewerking van je foto’s. Sabrina doet dit altijd op een hele praktische manier, waardoor je op een snelle manier je foto’s net iets mooier kunt maken. Ik gebruik Adobe Bridge en/of Adobe Photoshop hiervoor. Desgewenst kan ook de basis van Adobe Lightroom behandeld worden.

Alle lessen zijn inclusief (digitaal) lesmateriaal. Ook biedt Sabrina een stukje “nazorg” voor alle cursisten, door middel van een besloten Facebook-groep. Hierin kun je jouw vragen stellen en gemaakte foto’s posten.

COACHINGS TRAJECT

De privécursus fotografie zoals hierboven beschreven is verdeeld in dagdelen. Mocht je graag langere tijd gecoached worden in jouw fotografie, dan kun je ervoor kiezen om een coachingstraject te boeken. Bij een coachingstraject heb je om de week, één avond of middag les in Amsterdam. Dit traject beslaat 8 lessen verdeeld over 16 weken, met de mogelijkheid tot verlenging. Naast dat je je bezig houdt met de fototechniek, richt je je ook op een stukje fotografie-geschiedenis, creatieve fotografie, een eigen stijl ontwikkelen, trends in de fotografie en het creëren van een (online) portfolio. Elke les combineren we theorie met een stukje praktijk en krijg je oefeningen mee voor thuis.

Sabrina Gaudio | ROCKY ROADS TRAVEL

OVER SABRINA ALS DOCENT

Na het afronden van de kunstacademie in Den Haag, behaalde Sabrina in 2010 haar eerstegraads docentenbevoegdheid in de kunstvakken op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hierna werkte zij meer dan 10 jaar als fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook was zij hier medeverantwoordelijk voor het vormgeven van het leertraject. Daarnaast realiseerde Sabrina de Fotoschool in Amsterdam. Nog steeds schrijft zij het lesmateriaal voor deze particuliere deeltijd vakopleiding. Ook adviseerde zij MediaCollega Amsterdam in het opzetten van hun nieuwe fotografieopleiding op MBO-niveau. Het verzorgen van kortere fotografieworkshops en -cursussen doet Sabrina ook graag. Ze vindt het geweldig om te zien hoe studenten in korte tijd groeien in hun fotografie. Dankzij al deze onderwijservaring is Sabrina thuis in het lesgeven aan verschillende leeftijdsgroepen en in verschillende groepsvormen.

Toch zin om op pad te gaan met een groep gelijkgestemde vrouwen? Check Rocky Roads’ fotoworkshops en fotoreizen.