Rocky Roads Logo

OVER ROCKY ROADS

Rocky Roads wil gelijkgestemde vrouwen samenbrengen via de kunst van de fotografie en de kracht van de natuur. Empowerment, zusterschap en saamhorigheid: dat is waar Rocky Roads voor staat. Wij willen horizons en wereldvisies verbreden door middel van het leren van nieuwe skills en het ontdekken van nieuwe plekken. Onze fotoreizen en –workshops zijn perfect om contacten te leggen met andere vrouwen met overeenkomstige ideeën en interesses, in een inspirerende setting.

Onze fotoreizen ondersteunen ondernemingen die gerund worden door vrouwen. Ook de tours die we aanbieden tijdens onze reizen worden voor het overgrote deel ontworpen en begeleid door (lokale) vrouwen.

Sabrina Gaudio, oprichtster van Rocky Roads, reist al sinds haar tienerjaren met een backpack en haar camera de wereld over. In 2006 studeerde Sabrina af als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en begon niet lang daarna te werken als zelfstandig fotojournalist. Een aantal jaar later behaalde zij haar diploma als eerstegraads docent in de Beeldende Kunst en startte als part time fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook is zij medeverantwoordelijk voor het realiseren van de fotografieopleiding De Fotoschool in Amsterdam. Na meer dan tien jaar fotografieonderwijs te hebben gegeven en ondertussen vele hoeken van de wereld te hebben ontdekt, vond Sabrina het tijd voor iets nieuws. En zo ontstond Rocky Roads… de perfecte samensmelting van haar passies.

Benieuwd naar Sabrina’s reisfotografie? 

SABRINAGAUDIO.COM
INSTAGRAM
FACEBOOK

WIJ VLIEGEN GROEN

Rocky Roads brengt veel tijd door in de natuur. Daarom willen wij ook heel graag iets teruggeven aan onze aardbol. Duurzaam reizen is hot en ook wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Door waar mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen, start het verminderen van de ecologische voetafdruk al bij de organisatie van de reis. Naast dat wij unieke programma’s kunnen aanbieden, creëren we werkgelegenheid en investeren we in de gemeenschap. Verder hoeven we zo geen eigen gidsen over te vliegen, waardoor we minder CO2-uitstoot hebben.

Tijdens onze reizen verplaatsen we ons zoveel mogelijk over land. Per auto, trein of bus. Als we niet anders kunnen nemen we het vliegtuig, maar compenseren altijd onze CO2-uitstoot. Bossen zijn een perfect middel om je CO2-uitstoot te compenseren. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Via de bosprojecten van Trees for All compenseren wij de CO2-uitstoot tijdens onze reizen. Met het planten van bomen investeren wij in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Als bewijs voor compensatie ontvangt iedere deelnemer een uniek en genummerd certificaat. Zo dragen wij bij aan een gezonder klimaat en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. En ja, hier zijn wij trots op!

Check www.treesforall.nl voor meer informatie over duurzaam vliegen.

ROCKY ROADS’ FOTOREIZEN ZIJN VOOR JOU ALS JE…

– bereid bent deel uit te maken van een community die vrouwen ondersteunt en gemeenschappen versterkt.
– zin hebt om uit je comfortzone te stappen.
– geïnteresseerd bent om jezelf onder te dompelen in andere culturen.
– klaar bent om geïnspireerd te worden en een inspiratie te zijn voor anderen.
– niet kan wachten om van alles te leren over fotografie.
  (Of het nu is als opstap naar een carrière in de fotografie of om jouw Instagram- en Facebook-game uit te breiden met interessante foto’s en verhalen.)
– de ervaring van je leven wil beleven.

Dwars door Marokko reizen, samen met een groep avontuurlijke vrouwen? Kijk dan eens naar onze “Sky & Sand”-fotoreis waarbij je 11 dagen lang dit fantastische land verkent.