Rocky Roads Logo

Rocky Roads wil gelijkgestemde vrouwen samenbrengen via de kunst van de fotografie en de kracht van de natuur. Empowerment, zusterschap en saamhorigheid: dat is waar Rocky Roads voor staat. Horizonnen en wereldvisies verbreden door middel van het leren van nieuwe skills en het ontdekken van nieuwe plekken. Rocky Roads’ fotoreizen en –workshops zijn perfect om contacten te leggen met andere vrouwen met overeenkomstige ideeën en interesses, in een inspirerende setting.

Alle fotoreizen ondersteunen ondernemingen die gerund worden door vrouwen. Ook de tours die worden aangeboden tijdens de fotoreizen worden voor het overgrote deel ontworpen en begeleid door (lokale) vrouwen.

OVER 1

Hoi! Ik ben Sabrina, oprichtster van Rocky Roads Travel. Je kunt wel zeggen dat fotografie mijn leven is. Dag in, dag uit ben ik bezig met beeld. Kijken naar foto’s, het maken van foto’s, het bewerken van foto’s, het denken over foto’s… stiekem ben ik toch wel een beetje verslaafd aan mooie beelden op mijn netvlies.

Ik hou van bergen, bossen en buiten zijn. Al sinds mijn tienerjaren reis ik met een backpack en een camera de wereld over. In 2006, na mijn afstuderen als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beelden Kunst in Den Haag, ging ik dan eindelijk voor de eerste keer de Europese grens over. Ik koos voor Zuid-Amerika en in een paar maanden tijd reisde ik kriskras het continent over. Dit bijzonder stuk planeet maakte grote indruk op mij en inspireerde me om nog veel meer van de wereld te ontdekken. Eigenlijk ben ik daarna nooit meer gestopt met reizen.

Mijn carrière begon ik als nieuwsfotograaf voor kranten en tijdschriften, maar ik richtte me al snel op de reisfotografie. Nu maak ik reportages (in tekst en beeld) voor verschillende (reis)magazines. Mijn reisverhalen zijn gepubliceerd in o.a. Lonely Planet Magazine, National Geographic Traveler, Columbus Travel, In Eigen Land, &C Magazine, Seasons, Landleven, Delicious Magazine, De Smaak van Italië en Mountainreporters.

Naast mijn werk als freelance reisjournalist, werkte ik tien jaar lang parttime als fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook ben ik mede-verantwoordelijk voor de realisatie van de fotografieopleiding Fotoschool in Amsterdam en werkte ik als onderwijsadviseur voor MediaCollege Amsterdam. Na meer dan tien jaar fotografieonderwijs te hebben gegeven en ondertussen vele hoeken van de wereld te hebben ontdekt, vond ik het tijd voor iets nieuws. En zo ontstond Rocky Roads… de perfecte samensmelting van mijn passies.

Benieuwd naar Sabrina‘s reisfotografie? 

WIJ REIZEN GROEN

Rocky Roads brengt veel tijd door in de natuur, iets teruggeven aan onze aardbol is dus heel belangrijk. Duurzaam reizen is hot en ook Rocky Roads probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Door waar mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen, start het verminderen van de ecologische voetafdruk al bij de organisatie van de reis. Naast dat Rocky Roads zo unieke programma’s aanbiedt, wordt er ook werkgelegenheid gecreëerd. Een investering in de lokale gemeenschappen die we bezoeken, dus. En daar draag jij dus aan bij als je meegaat op een fotoreis met Rocky Roads! Zo is het ook niet nodig eigen gidsen over te vliegen, wat weer minder CO2-uitstoot betekent. Win-win! Het lesmateriaal dat wordt gebruikt tijdens de workshops en fotoreizen wordt altijd digitaal aangeboden. Dat scheelt weer een hoop papier.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Wie zijn jullie?
Rocky Roads is een reisplatform opgericht in 2019. We zijn gevestigd in Amsterdam en we creëren zeer persoonlijke en unieke fotoreizen en fotoworkshops voor vrouwen. Naast dat we onze deelneemsters meenemen naar de mooiste plekken op aarde, zijn we ook gericht op interacties met lokale gemeenschappen en culturen.

Wat doet Rocky Roads Travel?
We bedenken, organiseren en begeleiden fotoreizen en -workshops in kleine groepen voor gelijkgestemde vrouwen. Onze groepen bestaan uit vrouwen van alle leeftijden, van soloreizigers tot vriendinnenclubs. We helpen ook bij het maken van reizen op maat voor privégroepen.

Wat is er allemaal inbegrepen bij jullie fotoreizen?
Een uitgebreide lijst met in- en uitsluitingen wordt vermeld bij de specifieke fotoreis, maar al onze reizen hebben het volgende gemeen: inbegrepen zijn accommodatie, maaltijden*, lokale transfers*, activiteiten, zorgvuldig geselecteerde lokale experts, reisbegeleiding en fototraining.

Zijn vluchten en eventuele visa inbegrepen in de kosten van een fotoreis?
Nee. We nemen geen vluchten en visumkosten in onze prijzen op. We kunnen je echter wel adviseren in de beste en meest voordelige opties.

Wat is jullie groepsgrootte?
We vinden de dynamiek en intimiteit van een kleine groep superbelangrijk en beperken deze tijdens fotoreizen daarom tot 8 vrouwen. Zo kom je aan het einde van je reis terug met nieuwe vriendschappen, gedenkwaardige ervaringen en onvergetelijke verhalen.

Wie kan er deelnemen aan onze reizen en workshops?
Onze reizen en workshops zijn geschikt voor vrouwen ouder dan 18 jaar. We verwelkomen echter wel jongeren en kinderen op privégroepsreizen en -workshops op maat. Rocky Roads staat voor ‘adventure travel’. Hou er rekening mee dat we bij veel van onze reizen en workshops de natuur in gaan, soms met pittige hikes of fietstochten. Mocht je twijfelen of je mee kan, neem dan zeker even contact met ons op.

Waar komen Rocky Roads’ reizigers voornamelijk vandaan?
Onze deelneemsters komen voornamelijk uit Nederland en België.

Hoe betaal ik een fotoreis of workshop?
Alle reizen en workshops worden vooraf betaald. We hebben een beveiligd betalingssysteem die betalingen ondersteunt via internetbankieren. Als je het niet prettig vindt om online te betalen, laat het ons weten en we helpen je met alternatieven.

Hoe veilig is het om met Rocky Roads te reizen?
Jouw veiligheid is onze eerste prioriteit en we ontwerpen al onze reizen en workshops met dit in gedachten. We werken samen met lokale ondernemingen en er is altijd toegang tot noodcontacten en medische ondersteuning tijdens de reis.

* Uitzonderingen kunnen gelden bij sommige reizen

Fotoreis Jordanie | ROCKY ROADS TRAVEL

ROCKY ROADS’ FOTOREIZEN ZIJN VOOR JOU ALS JE…

– Bereid bent deel uit te maken van een community die vrouwen ondersteunt en gemeenschappen versterkt.
– Het leuker vindt om met een kleinschalige reisorganisatie op stap te gaan, waarbij persoonlijk contact hoog in het vaandel staat, dan met één van de grote reisbureaus.
– Zin hebt om uit je comfortzone te stappen.
– Geïnteresseerd bent om jezelf onder te dompelen in andere culturen.
– Klaar bent om geïnspireerd te worden en een inspiratie te zijn voor anderen.
– Niet kan wachten om van alles te leren over fotografie.
  (Of het nu is als opstap naar een carrière in de fotografie of om jouw Instagram- en Facebook-game uit te breiden met interessante foto’s en verhalen.)
– De ervaring van je leven wil beleven.

De highlights van Madeira ontdekken, samen met een groep avontuurlijke vrouwen? Kijk dan eens naar onze ‘Green Pearl’-fotoreis waarbij je 6 dagen lang dit fantastische land verkent.