Rocky Roads Logo

PHOTOBOOST #4 | REFLECTIONS

Tijd voor alweer de vierde editie van Rocky Roads’ PhotoBoost! Vanaf nu zal er in plaats van elke maand, elke twee maanden een nieuwe PhotoBoost online komen. Waarom? Nog even en het hoogseizoen voor Rocky Roads’ gaat beginnen, vandaar dat het afgelopen maand ook iets stiller is geweest dan normaal. (Over een week of zes vertrek ik met een club vrouwen hele gezellige op fotoreis naar Madeira… kan zo niet wachten!) Ik wil genoeg aandacht kunnen besteden aan jullie PhotoBoost-inzendingen en zo kunnen jullie ook lekker de tijd nemen om tot die perfecte PhotoBoost-foto te komen.

Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL

EEN NIEUWE WERKELIJKHEID

Wat ik zo mooi vind aan fotografie, is dat je je eigen werkelijkheid kunt creëren. Je kunt de wereld zo mooi (of lelijk) maken als je zelf wil. Niet alleen door het nabewerken van je foto, maar ook door JOUW keuze in wat je precies laat zien in beeld. Dat is een stukje storytelling, mijn favoriete onderdeel in de fotografie.

Rocky Roads’ women-only fotoreis ‘Island Stories’ naar Madeira draait om niets meer dan storytelling. We gaan deze fotoreis een stapje verder en werken aan het maken van een fotoserie. Storytelling to the max!  Je werkt aan het vormen en ontwikkelen van jezelf als fotograaf. Fotografieles op een waanzinnige locatie, met een artistieke en creatieve insteek. Ik ga je helpen jezelf te ontdekken en je zult helemaal geïnspireerd weer thuiskomen. Ondertussen fotograferen we de mooiste plekken van Madeira. Binnenkort komen er nieuwe data online.

Deze editie van Rocky Roads PhotoBoost gaan we werken aan het vertellen van een verhaal en het creëren van jouw eigen werkelijkheid, door het gebruik van reflectie. Reflectie kun je op verschillende manieren inzetten in je fotografie, maar eigenlijk draait het altijd om een weerspiegeling van de wereld om je heen. Dit kun je doen door het vastleggen van een situatie via een raam, een plas water, een spiegel, een lensball, etc.

Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL

REFLECTIES

Een belangrijk onderdeel van die perfecte foto maken is jouw manier van de wereld observeren. Zoek naar die perfecte reflectie in een straat- of natuurfoto of ga zelf aan de slag met het creëren van reflecties. Dat kan op allerlei manieren. Om je te inspireren laat ik je hieronder wat foto’s zien dat reflectie allemaal op hun eigen manier inzetten. Wees creatief en denk out of the box!

Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL
Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL

EN NU… JOUW CHALLENGE!

Maak een foto waarbij je reflectie inzet als creatief element. Het kan gaan om een portret, van een mens of een dier, maar een natuurfoto kan natuurlijk ook. Straatfotografie, macrofotografie of avondfotografie… alles mag!

Technische tip:
Heb je weleens een lensball gebruikt? Met de Caruba Lensball maak je de meest creatieve foto’s. Deze glazen bol zorgt voor nieuwe perspectieven bij bijvoorbeeld landschapsfotografie, architectuurfotografie en straatfotografie. Je krijgt een heel tof vertekend beeld dat ook nog eens op zijn kop staat. Tijdelijk bestel je de Caruba Lensball 80mm in de Rocky Roads webshop met gratis verzending! (Levertijd ongeveer 7 werkdagen, op = op!)

Post & tag je foto tussen 14 Mei en 30 Juni 2021 met #rockyroadsphotoboost en @rockyroadstravel op Facebook en Instagram en wij delen uiteraard jouw foto! De lucky winner van deze Rocky Roads PhotoBoost wordt op Donderdag 1 Juli 2021 (vanuit Madeira!)  bekend gemaakt. Ben jij de winnares, dan zal jouw foto een maand lang schitteren op onze website en ontvang je een cadeauvoucher t.w.v. 35 euro, in te zetten op al onze fotoworkshops en fotoreizen.

Let wel op!
De foto die je inzend moet gemaakt zijn tussen 14 Mei en 30 Juni 2021!

Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL
Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL

Mocht je nog vragen hebben over de PhotoBoost, stel deze dan via onze Instagram of Facebook-pagina of ga naar Rocky Roads PhotoBoost Facebook-groep. Succes!

Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL
Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL
Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL
Rocky Roads Photoboost | ROCKY ROADS TRAVEL