Rocky Roads Logo

PHOTOBOOST HALL OF FAME

Naast dat wij met Rocky Roads natuurlijk unieke women-only fotoworkshops en fotoreizen organiseren, willen wij maar ook een platform bieden voor talentvolle fotografes en laten zien wat wij als vrouwelijke fotografen in ons mars hebben. Jullie laten met o.a. jullie deelname aan Rocky Roads’ PhotoBoost dat dat heel veel is… zoveel talent en creativiteit!

Fotoworkshop Friesland Focus | Rocky Roads Travel

WINNARES PHOTOBOOST#1 (FEB 2021) | CARLIJN OOSTERMEIJER

Carlijn Oostermeijer won de allereerste PhotoBoost van Februari 2021 met het thema ‘Pak Je Moment’!. Ze stuurde onderstaande foto van de twee tortelduifjes in.

Waarom deze foto won? Omdat hij me ontroerde. En dat is precies wat een goede foto in mijn ogen doet; het doet iets met je, roept een gevoel op, wakkert een emotie aan, neemt je misschien wel heel even terug naar een mooie herinnering. De vorm van de twee duiven die aan een hartje doet denken, de dichte ogen van de duif… het is echt alsof je stiekem meekijkt met een bijzonder momentje tussen die twee.

Daarnaast heeft Carlijn het perfecte moment vastgelegd. Want dat is natuurlijk waar deze PhotoBoost uiteindelijk om draaide. Ook door het gebruik van een kleine scherptediepte (dus een onscherpe achtergrond) en de donkere achtergrond springen de duiven er nog extra mooi uit. Gefeliciteerd Carlijn, een verdiende eerste plaats!

Rocky Roads Photoboost | Februari 2021

WINNARES PHOTOBOOST#2 (MAART 2021) | ELLEN CORDIE

Ellen Cordie won de eerste prijs van Rocky Roads’ PhotoBoost van Maart 2021. Zij stuurde deze foto’s in van dit magische boshutje. Naast dat Ellen perfect heeft geframed, heeft ze ook nog eens heel mooi gebruik gemaakt van het licht, waardoor er een bijzondere en sprookjesachtige sfeer ontstaat.

Photoboost Rocky Roads | Foto: Ellen Cordie
Photoboost Rocky Roads | Foto: Ellen Cordie
Photoboost Rocky Roads | Ellen Cordie

WINNARES PHOTOBOOST#3 (APRIL 2021) | CAROLINE NIEUWENBURG

Caroline Nieuwenburg won de eerste prijs van Rocky Roads’ PhotoBoost van April 2021. Ze stuurde een aantal pareltjes van foto’s in, waarbij ze op een hele bijzondere wijze schaduwen in beeld bracht. De details die Caroline in beeld getuigen van een bijzondere blik op deze wereld, ze ziet dingen waar anderen ongetwijfeld zo aan voorbij lopen.

Waarom ik deze foto kies voor de Hall of Fame? Ik had het hier al eerder over; ‘de kunst van het weglaten’. Je hoeft niet alles in jouw foto te laten zien om je kijker te verrassen. Integendeel, als je niet alles toont, prikkel je juist de fantasie van diegene die jouw foto ziet. En dat is een van de mooiste dingen van de fotografie. Vind ik dan. Ik kan alvast verklappen; de volgende PhotoBoost heeft hier ook alles mee te maken!

Gefeliciteerd Caroline, jij wint een Rocky Roads cadeauvoucher t.w.v. 35 euro in te zetten op alle fotoreizen en -workshops!

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL

Deze maand had ik ook weer een prijs voor de tweede plaats. Carlijn Oostermeijer is de winnaar van deze prijs. Misschien ken je haar naam al; Carlijn won namelijk de eerste editie van de PhotoBoost met haar foto van twee vrijende duiven. (Nou ja, dat is hoe ik die foto graag zie.)

Ik denk dat ik weinig hoef toe te voegen aan dit beeld, soms zegt een foto gewoon genoeg. Kadrering, lichtgebruik, bewerking, de keuze voor zwart-wit… alles klopt in deze foto. Hulde voor de creatieve benadering, Carlijn! Jij wint een uniek Rocky Roads t-shirt.

Je kunt dus gewoon mee blijven doen aan Rocky Roads PhotoBoost, ook als je al een keer een prijs hebt gewonnen.

Photoboost Rocky Roads | ROCKY ROADS TRAVEL