Rocky Roads Logo

PHOTOBOOST #1 | PAK JE MOMENT!

Ik begin deze allereerste PhotoBoost met mijn favoriete onderwerp: het kiezen van het juiste moment. Ik ga veel van jullie vast heel blij maken met de volgende stelling: Fotografie draait niet puur en alleen om techniek. Fotografie gaat net zo zeer om zien en op je gevoel afgaan. En natuurlijk, de basis van de techniek heb je nodig om bijvoorbeeld een goed belichte foto te maken. Maar de stappen die daarop volgen zullen jou pas ècht gaan onderscheiden van andere fotografen. Als je die basistechniek eenmaal onder de knie hebt, komen de zaken aan bod waarin jij kunt uitblinken, creatief kunt zijn en jouw eigen stijl en ‘handtekening’ in kunt gaan vinden. Geloof me, dan wordt fotografie pas ècht leuk!

Photochallenge | Rocky Roads Travel

HET PERFECTE MOMENT VOOR HET PERFECTE PLAATJE

Een superbelangrijk onderdeel van het maken van een goede foto is het kiezen van het juiste moment. Het moment dat jij beslist op die knop van je camera te drukken, omdat dat nu eenmaal het perfecte moment is om dat beeld vast te leggen.

“There is a creative fraction of a second when you are taking a picture. Your eye must see a composition or an expression that life itself offers you, and you must know with intuition when to click the camera. That is the moment the photographer is creative.”
– Henri Cartier-Bresson –

Ook de wereldberoemde straatfotograaf Henri Cartier-Bresson wilde het perfecte beeld in één keer vastleggen. Het leven betrappen, noemde hij dit. Cartier-Bresson was altijd op zoek naar die ene perfecte foto, speurend over straat. Maar soms stond hij ook urenlang op dezelfde plek te fotografen, wachtend op het ultieme moment. Leuk weetje, Cartier-Bresson cropte nooit zijn foto’s, alles moest in één keer goed vastgelegd worden!

Photochallenge | Rocky Roads Travel

OBSERVEREN, OBSERVEREN, OBSERVEREN…

Een belangrijk onderdeel van die perfecte foto maken is jouw manier van de wereld observeren. Kijk om je heen, hou je ogen open voor details, zo merk je dingen op waar anderen zo aan voorbij zouden lopen. Niet alleen kijken, maar daadwerkelijk zien, om vervolgens jouw èigen verhaal te vertellen. Misschien betekent het dat je eindeloos rondloopt zonder ook maar één foto te maken, of zal je juist lang op één plek wachten tot precies dàt gebeurt wat jij wilde zien.

Photochallenge | Rocky Roads Travel
Photochallenge | Rocky Roads Travel

EN NU… JOUW CHALLENGE!

Maak een foto waarbij ‘Het Moment’ perfect is gekozen. Er zou geen beter moment moeten zijn dan toen jij die knop indrukte. Het kan gaan om een portret, van een mens of een dier, maar een natuurfoto waar je bijvoorbeeld je sluitertijd als techniek inzet kan bijvoorbeeld ook. Straatfotografie, macrofotografie of avondfotografie… alles mag! Zolang je dat ene, bepalende moment maar in de gaten houdt.

Technische tip:
Hou je sluitertijd goed in de gaten! Meestal zal je gebruik willen maken van een kortere sluitertijd, waarbij je de beweging bevriest. Ik vind het dan altijd fijn om te fotograferen op de S-stand (dat is de Tv-modus voor Canon), waarbij jij invloed hebt op de sluitertijd en jouw camera een passend diafragma-getal kiest.

Post & tag je foto tussen 1 Februari en 28 Februari met #rockyroadsphotoboost en @rockyroadstravel op Facebook en Instagram en wij delen uiteraard jouw foto! De lucky winner van deze eerste Rocky Roads PhotoBoost wordt op Maandag 1 Maart 2021 bekend gemaakt. Ben jij de winnares, dan zal jouw foto een maand lang schitteren op onze website en ontvang je een cadeauvoucher t.w.v. 35 euro, in te zetten op al onze fotoworkshops en fotoreizen.

Let wel op!
De foto die je inzendt moet gemaakt zijn tussen 1 Februari en 28 Februari 2021!

Photochallenge | Rocky Roads Travel
Photochallenge | Rocky Roads Travel
Photochallenge | Rocky Roads Travel

Mocht je nog vragen hebben over de PhotoBoost van Februari, stel deze dan via onze Instagram of Facebook-pagina of ga naar Rocky Roads PhotoBoost Facebook-groep. Succes!