Razendsnel retoucheren in Photoshop

Ken je dat? Je hebt die bijna-perfecte foto gemaakt, alleen zit er toch net iets in wat de balans van je foto verstoort. Weg ermee! Niet met de foto, maar wel met dat element dat jouw foto niet tot dat perfecte plaatje maakt. Zo zie je in de eerste foto hieronder dat ik een wit hoekje ‘overhou’ omdat ik de foto wat heb geroteerd in Camera Raw. Die poets ik in nog geen 2 seconden weg met de snel-retoucheerpenseel. Dit maakt retoucheren in Photoshop wel heel makkelijk!

Rocky Roads Photoboost | Rocky Roads Travel

Rocky Roads Photoboost | Rocky Roads Travel

Het snel-retoucheerpenseel, retoucheren in Adobe Photoshop

Ook bij onderstaande foto die ik maakte van de vuurtoren op Texel maakte ik gretig gebruik van deze tool. Ik was niet erg gecharmeerd van de stellage naast de vuurtoren en ook deze poetste ik in een handomdraai weg. Echt een lifesaver! Photoshop bedenkt namelijk helemaal zelf wat er voor in de plaats moeten komen. Dit gaat bijna altijd goed, heel soms maakt Photoshop een inschattingsfoutje en verschijnt er iets wat daar echt niet hoort te zijn. Probeer het opnieuw met een kleiner of groter penseel en kijk wat dat doet.

Rocky Roads Photoboost | Rocky Roads Travel

Rocky Roads Photoboost | Rocky Roads Travel

YouTube-video Razendsnel Retoucheren | Retoucheren in Photoshop

Groter en kleiner maken van het penseel kan trouwens via de functie linksboven in de werkbalk, of je varieert in grootte met behulp van de vierkante haakjes als het snel-retoucheerpenseel geselecteerd staat. Gebruik deze [ om kleiner te maken, deze ] om juist te vergroten. In onderstaande video laat ik je zien hoe je dit retoucheren in Photoshop in een handomdraai doet.

Zorg dat je de video op 1080p60 (HD) bekijkt zodat je superscherp ziet wat ik deed om tot dit beeld te komen. Vind je bij de instellingen rechtsonder de video (tandwiel-icoontje).

Rock Jouw Roads

Twee keer per maand geef ik jou een hele praktische fotografietip die je direct kunt inzetten in jouw fotografie. Volgende keer meer over compositie het gebruik van leading lines.

Post en tag jouw foto met #rockyroads en #rockjouwroads

PRAKTISCHE INFO

LOCATIE: Vuurtoren Texel, Texel.
ONZE FOTOGEAR: Nikon D750 + Nikon 24-70mm lens.