Poehee, kunnen we alweer op reis?! Fingers crossed dat we ergens dit jaar weer op fotoreis naar Marokko kunnen voor onze Fotoreis Marokko ‘Oceans & Castles’. Vorig jaar was zó leuk, niet in de laatste plaats omdat we zo een toffe club vrouwen mee hadden. We reisden met een paar hele fijne Belgische en Nederlandse dames door het mooie Marokko. Zo leerden we surfen in Taghazout, fotografeerden we de zonsopkomst in de Small Sahara, wandelden we door de oase van Paradise Valley, ontdekten we het superfotogenieke Essaouira en leerden we hoe je een echte Marokkaanse tajine bereid tijdens een kookworkshop. Ellen ging ook mee naar Marokko en vertelt in deze gastblog hoe zij haar fotoreis in Marokko heeft ervaren.

Fotoreis Marokko – Taghazout & Paradise Valley

Fotoreis Marokko – Taghazout – Ellen Cordie

Ik had het nog nooit gedaan, alleen of met enkele onbekenden op reis gaan. Ik had nog maar net mijn vergeten liefde voor fotografie weer opgepikt en wilde heel graag nieuwe plekken in de wereld ontdekken. Gelukkig was die nieuwsgierigheid groter dan mijn vrees voor het onbekende, dus waagde ik het erop: mijn eerste avontuur werd een surf- en fotoreis naar Marokko, samen met Rocky Roads.

Na enkele heen-en-weer berichtjes met Sabrina was ik helemaal gerustgesteld. Het zou een relaxte reis worden waar fototheorie en opdrachten afgewisseld worden met spannende activiteiten en adembenemende ontdekkingen. Via een groeps-chat leerde ik mijn medereizigsters kennen: een fijne mix van Nederlandse en Belgische vrouwen, de ene met wat meer fotografie ervaring dan de andere, maar stuk voor stuk hadden ze zin voor avontuur. Dat zou goed komen!

Fotoreis Marokko – Rocky Roads

Fotoreis Marokko – Het strand van Imi Ouaddar – Ellen Cordie

Enkele weken later zaten we samen op het vliegtuig met bestemming Agadir. Sabrina zou ons daar opwachten, want zij had nog maar net afscheid genomen van een andere groep fotovrouwen waarmee ze de Sahara had verkend. Het vliegtuig zette de daling in en ik keek ongeduldig door het raampje voor een eerste glimp van Marokko onder de avondzon. Bij het uitstappen voelde ik meteen die heerlijk warme zuiderse lucht rondom mij, wat een zalig contrast was met de gure novemberwind die we in België hadden achtergelaten! Een chauffeur stond ons op te wachten en al snel reden we in een volgeladen taxi de ondergaande zon tegemoet, naar onze surflodge in Imi Ouaddar waar we de komende dagen zouden verblijven. Het avontuur kon beginnen.

Sabrina en Maxime, onze Belgische gastvrouw die al een tijdje in dit vissersdorp woont, stonden ons al op te wachten bij aankomst. Ze werden vergezeld door de 2 huishonden en enkele puppies die Maxime had gered van het straatleven. Mensen met een groot hart voor dieren… ik voelde me meteen thuis! Bij de inkom van het guesthouse stonden enkele azuurblauwe surfboards zorgvuldig naast elkaar geschikt en hingen de wetsuits te drogen aan een wasrek, wat ons meteen in de juiste stemming bracht. We schoven onze bagage aan de kant en namen plaats aan de gezellige tafel. Bij een kop heerlijke Marokkaanse muntthee vertelde Sabrina enthousiast over het programma van de komende dagen: surfen, foto-opdrachten, een trektocht naar Paradise Valley en nog andere leuke dingen, maar dat zouden we nog wel ontdekken. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, maar toch kropen we vroeg onder de wol, want de volgende ochtend zouden we voor het eerst op de surfplank staan.

Fotoreis Marokko – Chernaki Surf Experience

Fotoreis Marokko – De surfboards bij Chernaki Surf Experience – Ellen Cordie

De volgende dagen leerden we van onze gastheer Choaib hoe we de Marokkaanse golven moesten trotseren op een surfboard. Hij leerde ons de basistechnieken en hoewel het niet altijd gemakkelijk was om door te zetten, vond ik het vooral heel leuk om dit samen te doen met de andere vrouwen. Het lachen en elkaar aanmoedigen maakte er, ondanks de spierpijn, een superleuke ervaring van! Gelukkig waren er op het einde van de dag nog de rooftop yoga sessies om die pijnlijke spieren weer te stretchen.

Maar natuurlijk waren we ook samengekomen om wat bij te leren over fotografie. Sabrina heeft veel ervaring in reisfotografie en had voor elke dag een foto-opdracht voorbereid. Met nog natte haren van de surfles verzamelden we aan tafel om een stukje theorie te bespreken en daarna trokken we erop uit om die theorie in de praktijk om te zetten. We bezochten een authentiek vissersdorpje dat gekend is voor de kleurrijke huizen, fotografeerden de magische zonsondergang op het strand, bezochten het iets meer toeristische, maar toch nog gezellige Taghazout en trokken naar Paradise Valley voor een hike door de natuur. Telkens met een missie en onze camera in de hand, op zoek naar een verhaal.

Fotoreis Marokko – Taghazout & Paradise Valley

Fotoreis Marokko – De wetsuits hangen klaar bij Chernaki Surf Experience – Ellen Cordie

Fotoreis Marokko – Taghazout & Paradise Valley

Fotoreis Marokko – De fotogenieke baai van Taghazout – Ellen Cordie

Fotoreis Marokko – Taghazout & Paradise Valley

Fotoreis Marokko – Paradise Valley – Ellen Cordie

Iets wat niet op de planning stond, maar mij enorm is bijgebleven, was het bezoek aan het plaatselijke hondenasiel. Het idee kwam heel spontaan, onderweg naar Paradise Valley vertelde Maxime dat Morocco Animal Aid in Tamraght op zoek was naar iemand om foto’s te nemen van de honden. Zo zouden hun adoptiekansen verhogen. Uiteraard voelden wij, 6 dierenvrienden met een camera, ons meteen geroepen, dus maakten we een extra stop en droegen we ons steentje bij. Niet meteen wat je verwacht tijdens een fotoreis in Marokko, maar wel een bijzondere ervaring.

Fotoreis Marokko – Tamraght Morocco Animal Aid

Fotoreis Marokko – De honden bij Moroccan Animal Aid wachten op een warm mandje – Ellen Cordie

Hoewel de technische kant van fotografie voor mij niet helemaal nieuw was, heb ik tijdens deze vijfdaagse heel veel geleerd over de praktijk en hoe je met beelden een verhaal kan vertellen. Een aspect van fotografie waar ik sinds deze reis veel meer op focus en nog steeds over blijf bijleren. Ik haalde inspiratie uit de foto’s die mijn medereizigsters gemaakt hadden over hetzelfde onderwerp en leerde uit de opbouwende feedback die ik zelf kreeg, waardoor ik mijn eigen foto’s kritischer begon te bekijken. En meer nog, tijdens deze fotoreis zijn er mooie vriendschappen ontstaan!

Het was snel duidelijk dat dit niet mijn laatste fotoreis zou zijn met Rocky Roads. Helaas moesten er veel plannen voor 2020 omgegooid worden en was mijn tweede tripje met Sabrina geannuleerd omwille van de nieuwe COVID-19 maatregelen. Maar uitstel is zeker geen afstel! Ondertussen blijf ik foto’s nemen en plannen maken voor nieuwe avonturen. To be continued…

Fotoreis Marokko – Surfen bij Taghazout

Fotoreis Marokko – Surfen bij Taghazout – Rocky Roads Travel

Meer foto’s van Ellen zien? Op haar Instagram vind je haar fantastische en supersfeervolle werk.

FOTOREIS MAROKKO ‘OCEANS & CASTLES’ | COMING SOON!

Ook zin om mee te gaan naar het zonnige zuiden van Marokko? Deze Fotoreis Marokko ‘Oceans & Castles’ is één van onze meest actieve trips en geschikt voor iedereen die houdt van surfen, natuur en cultuur. We starten in het zuiden van Marokko, in een prachtige authentiek dorpje genaamd Imi Ouaddar, vlakbij de wereldberoemde surfspot Taghazout. De dagen die volgen zijn gevuld met surfen in de Atlantische Oceaan, maar ook zal je een mooie hike maken door Paradise Valley, de Small Sahara fotograferen bij zonsopkomst, leren hoe je een traditionele tajine maakt tijdens een kookworkshop en de kleurrijke, traditionele markt bezoeken in Essaouira. Last but not least, leer je hoe je al dit moois perfect vastlegt in foto’s, dankzij de dagelijkse fotografielessen. Helaas is vanwege covid-19 nog niet bekend wanneer de volgende Fotoreis Marokko ‘Oceans & Castles’  zal plaatsvinden. Zodra we meer weten over reizen naar Marokko, zullen we dit laten weten via onze social media kanalen

PRAKTISCHE INFO

ONZE REISTIJD: November 2019
ONZE REIS: Ellen o
ntdekte de adembenemende natuur en fascinerende cultuur tijdens deze Fotoreis Marokko ‘Oceans & Castles’. Tijdens deze actieve reis verblijf je aantal nachten in de fantastische boho-style surfvilla van Chernaki Surf Experience in Imi Ouaddar en geniet je van de heerlijke Marokkaanse keuken en (heel veel healthy food!) in zowel de surfvilla als in lokale restaurantjes. Tijdens onze tijd in Imi Ouaddar verplaatsen we ons met de surfjeep. Zo zaten we al voor zonsopgang in de jeep toen we de zonsopkomst bij de indrukwekkende hoge zandduinen van de ‘Small Sahara’ gingen fotograferen. Ook verdwalen we tijdens deze fotoreis in het labyrint van straatjes in Essaouira. Dit stadje staat bekend om haar blauwe vissersbootjes in haar ultiem fotogenieke vissershaven.

Sabrina schreef een blog over de Small Sahara en de adembenemend mooie zonsopkomst die we daar vastlegden tijdens deze fotoreis. Deze lees je hier.