Gelukkig hebben we de reisfotografie nog in deze barre corona-tijden! We gaan heel even wegdromen bij de 11 mooiste landschappen waar je camera gegarandeerd overuren zal draaien. Zelf nog toevoegingen? Tag #rockyroadstravel in jouw post 💜

Nr. 1
Erg Chebbi, Marokko

Een zonsopkomst in de Sahara vergeet je nooit meer. De mooiste in Marokko zie je in de Erg Chebbi‑duinen. Na een nacht slapen in een nomadentent middenin de Sahara, sta je in het pikkedonker op om je naar de hoogste duin te begeven. En dan is het afwachten tot de zo’n boven de horizon komt piepen en de duinen goudgeel kleurt…

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 2
De Waddenzee, Nederland

Ja, ons eigen land kent natuurlijk ook genoeg fotogenieke landschappen! Ik ging wadlopen vanuit het plaatsje Ternaard en kwam terecht in een wereld van magisch zonlicht en reflecties. (En spotte zeehonden dus was helemaal happy!)

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 3
Skógafoss, IJsland

IJsland is natuurlijk overal extreem fotogeniek, maar dit moment bij de Skógafoss waterval zal ik nooit vergeten. Ik kampeerde recht aan de voet van de waterval in mijn campertje en toen het eerste ochtendlicht verscheen stond ik op en genoot van een privévoorstelling van het naar beneden stortende water. Onvergetelijk!

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 4
Wadi Rum, Jordanië

De grootsheid van Wadi Rum is eigenlijk niet te vangen in beeld. Wij kwamen middenin een zandstorm terecht (zo tof!) en als kers op de taart werden we getrakteerd op dit prachtige licht. (We hopen trouwens in juni weer op fotoreis naar Jordanië te gaan, just saying!)

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 5
Hoge Atlas, Marokko

Marokko is nu eenmaal één van onze all time favorites. Zoveel verschillende landschappen in één land! Toen ik deze foto schoot maakte ik een 5‑daagse wandeling in de Hoge Atlas. Eindpunt was Toubkal, de hoogste berg van Noord‑Afrika. Niet voor watjes, deze tocht. Maar alle zweet (en bijna) tranen zeker waard.

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 6
Bimmah Sinkhole, Oman

Oman is een onontdekte parel. Bimmah Sinkhole, gelegen op ongeveer zeshonderd meter vanaf de zee, is een absolute must‑do. Het is een superbijzonder natuurverschijnsel veroorzaakt door de inslag van een meteoriet. Binnen Sinkhole is ongeveer 50 x 70 meter groot en wel 20 tot 30 meter diep…. Het staat door middel van een tunnel in verbinding met de zee. Hierdoor is de bovenste laag van het water kristalhelder en extreem fotogeniek!

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 7
Drei Zinnen, Italië

De Drei Zinnen (of in het Italiaans Tre Cime di Lavaredo) zijn een indrukwekkende drievoudige bergtop op de grens tussen de Italiaanse regio’s Trentino‑Zuid‑Tirol en Veneto. Één van de meest iconische en fotogenieke locaties van de Dolomieten. Maar, ook een hele populaire toeristische trekpleister. Wil je de drukte vermijden, sta dan vroeg op en wandel de goed begaanbare wandeling rondom de drie pieken. Een miljoen fotomomenten!

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 8
Glen Coe, Schotland

Een roadtrip door Schotland is altijd een goed idee. Je rijdt door sprookjesachtige landschappen en achter elke bocht schuilt weer iets nieuws. Wij reden in drie dagen van Edinburgh naar Fort William, een supermooie rit door heel afwisselde landschap. En wij hadden ook nog eens alle dagen mooi weer, dat is dan weer heel bijzonder in Schotland!

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 9
Lake Waikaremoana, Nieuw‑Zeeland

Het meer van Waikaremoana ligt op het Noordereiland van Nieuw‑Zeeland. Een plek die veel toeristen niet bezoeken waardoor het er heerlijk rustig is. Geheel onterecht want het is één van mijn favo plekken van het land! In 3 dagen hike je door ruige natuur het meer rond, terwijl je slaapt in houten hutten. Buiten een slaapmatje zijn daar verder geen voorzieningen en moet je dus je eigen eten en slaapspullen meenemen, zelf je hout hakken en vuurtje stoken. Dit was op en top avontuur. En de watertaxi die je moet nemen vanaf het eindpunt van de hike is de perfecte afsluiter.

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 10
The Seven Sisters, Engeland

De Seven Sisters is een klif in Nationaal park South Downs in het zuiden van Engeland. De Zeven Zussen zijn zeven tegen elkaar aanstaande krijtrotsen op de kustlijn. Tegen het einde van de dag ervaar je hier een fantastische zonsondergang die de witte krijtrotsen goudgeel doen kleuren. Je kunt hier heerlijk wandelen langs kleine dorpjes met superschattige traditionele pubs. Zo leuk!

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Nr. 11
Uyuni, Bolivia

Niet naast de deur, maar de zoutvlaktes van Uyuni in Bolivia zijn een droom voor elke fotograaf. Ik was er in 2006 voor het eerst (tijdens mijn eerste verre reis) en ik vergeet nooit hoe onder de indruk ik as van de eindeloze witte vlaktes, de felgekleurde meren met flamingo’s, de stomende geisers en bontgekleurde bergen… Ik hobbelde 3 dagen in een veel te krappe jeep, was doodziek door de hoogte en bibberde elke nacht in mijn slaapzak van de kou, maar ik genoot nog steeds van elke seconde Dit moet je eigenlijk één keer in je leven hebben gezien! 

Reisfotografie | ROCKY ROADS TRAVEL

@rockyroadstravel

Check nog veel meer reisfoto’s op Rocky Roads’ Instagram of Pinterest.

Zin om een keer met Rocky Roads een van deze plekken te bezoeken? Check dan onze women-only fotoreizen naar de mooiste plekken op onze aardbol!