Het was wat, thuiszitten terwijl ik zo graag op reis ben. Kriebelig was ik er van. Nerveus en een tikkeltje chagrijnig. In eerste instantie door die meedogenloze pandemie die de wereld leek over te nemen, er kwam maar geen einde aan het slechte nieuws. Maar ik maakte me ook grote zorgen over de toekomst van Rocky Roads. En eigenlijk die van de hele reiswereld. Hoe nu verder, dacht ik?

Om mijn hoofd wat rust te gunnen bracht ik de afgelopen tijd heel wat uurtjes door in de natuur. Voor mij altijd super-inspirerend, het lijkt alsof de nieuwe ideeën, samen met de frisse lucht, zo mijn hoofd in vliegen. Ik genoot van het Hollands landschap, fotografeerde me een ongeluk, en besloot dat dit het decor zou worden voor de fotoreizen en fotoworkshops die ik de komende maanden wilde plannen. En zo geschiedde!

Fotoreis Camino de Santiago Little Camino - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoreis Camino de Santiago | ‘LITTLE CAMINO’

FOTOWORKSHOPS VELUWE

Er staan heel wat nieuwe fotoworkshops gepland, allemaal op de mooiste plekken in ons eigen kikkerlandje. We gaan dit jaar maar liefst ZES keer naar de Veluwe. Een natuurgebied waar ik al zo vaak ben geweest, maar dat me elke keer weer verrast. Of het nu het spotten van burlende herten was of mijn eindeloze gestruind over de glooiende heuvels en door de bossen van Nationaal Park de Veluwezoom, elke keer leek het weer een stukje mooier dan de keer daarvoor. Ik kan dan ook niet wachten mijn fotovrouwen mee te nemen naar de Veluwe en hen de pimpelpaarse heide, de schaapskooi in Rheden en de burlende edelherten te laten zien… en te laten fotograferen! Je kunt 1, 2 of 3 dagen mee en genieten van alle natuurschoon.

Fotoworkshop Veluwe Forest & Faces - ROCKY RAODS TRAVEL

Fotoworkshop Veluwe | ‘PURPLE RAIN’

FOTOWORKSHOP VELUWE | 1 dag

Fotoworkshop Veluwe ‘PURPLE RAIN’
Het is zomer en de heide staat in bloei! Volgens velen is dit de mooiste tijd van het jaar om De Hoge Veluwe te bezoeken. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar de heidevelden. Een explosie van paars! Vanaf de verschillende uitzichtpunten waar we naartoe wandelen zie je een uitgestrekte paarse deken. Je leert tijdens deze Fotoworkshop Veluwe ‘Purple Rain’ niet alleen hoe je deze bloeiende heide het allermooiste vastlegt, ook krijg je les in het maken van portretten op locatie. We gebruiken hiervoor alleen daglicht en een reflectiescherm.

Fotoworkshop Veluwe ‘Purple Rain’ | Zaterdag 15 Augustus 2020

Fotoworkshop Veluwe ‘Purple Rain’ | Zondag 16 Augustus 2020

Fotoworkshop Veluwe Forest & Faces - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop Veluwe | ‘PURPLE RAIN XL’

FOTOWORKSHOP VELUWE | 2 dagen

Fotoworkshop Veluwe ‘HEATHER & HILLS’
22 – 23 Augustus 2020
Leer alles over natuurfotografie tijdens deze Fotoworkshop Veluwe ‘Heather & Hills’. We struinen over de glooiende heuvels en door de bossen van Nationaal Park de Veluwezoom. Vanaf de 90 meter hoge Posbank hebben we een schitterend uitzicht over de Veluwe. We zullen kunnen genieten van een explosie van paars, want de heide staat in volle bloei. Slapen doen we in een heerlijk luxe landgoed, met fijne kamers, een buitenzwembad, sauna en een grote tuin. Ook op en top relaxen tijdens dit weekend, dus.

FOTOWORKSHOP VELUWE | 3 dagen

Fotoworkshop Veluwe ‘PURPLE RAIN XL’
23 – 25 Augustus 2020
We hebben lang binnen gezeten en nu is de tijd om voorzichtig aan weer naar buiten te gaan. Nature’s calling! Als je in augustus de Veluwe bezoekt hoef je niet lang te zoeken naar de uitgestrekte paarse heidevelden. Tijdens deze Weekend Fotoworkshop Veluwe ‘Purple Rain XL’ leer je niet alleen hoe je dit stuk natuur het beste fotografeert, ook krijg je les in het maken van portretten op locatie. 

Fotoworkshop Veluwe Forest & Faces - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop Veluwe | ‘FOREST & FACES’


Fotoworkshop ‘FOREST & FACES’

Eén van onze meest gevarieerde fotografieworkshops! Je leert tijdens deze Fotoworkshop Veluwe ‘Forest & Faces’ niet alleen hoe je de natuur het allermooiste vastlegt, ook krijg je les in het maken van portretten op locatie. We gebruiken hiervoor alleen daglicht en een reflectiescherm. Uiteraard leer je welke camera-instellingen je het beste kunt gebruiken. Maar, ook leggen we de beroemde burlende edelherten vast, die zo bekend zijn in dit gebied. Het is namelijk bronsttijd!

Weekend Fotoworkshop ‘Forest & Faces’ | 7 – 9 Oktober 2020 (VOL)

Weekend Fotoworkshop ‘Forest & Faces’ | 14 – 16 Oktober 2020 (Nog 2 plekken vrij)

Fotoworkshop Veluwe Forest & Faces - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop Veluwe | ‘FOREST & FACES’

FOTOWORKSHOPS BRABANT & FRIESLAND 

Maar we gaan niet alleen naar de Veluwe, ook fotograferen we naar hartelust in Brabant, waar we de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen te voet en per fiets verkennen en gaan we op fotoretreat naar Friesland. Weg van alles, en de perfecte manier om jouw creativiteit een enorme boost te geven.

Fotoworkshop Brabant ‘BRABANTS BEST’
3 – 4 Oktober 2020
Ga met ons mee, naar daar waar de wind vrij spel heeft. Tijdens deze Fotoworkshop Brabant bezoeken we de stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen. Hier heb je alle ruimte om te genieten van het steeds veranderende landschap van zand, heide en bossen.  De tweede dag ontdekken we het land van water, in Nationaal Park de Biesbosch.

Fotografie Retreat Friesland ‘FOCUS’
28 – 30 September 2020
We begeven ons in de waterrijke omgeving van Nationaal Park de Alde Feanen. Sta eens stil en neem de stroming waar. De weerspiegeling van het water vertelt je soms meer dan je in eerste instantie dacht te zien. Wij nodigen je uit om te komen vertragen. Tijdens deze Fotografie Retreat Friesland ‘Focus’ kom je helemaal tot rust, pal op het Friese platteland, echt in the middle of nowhere… Maar, echt stilzitten doen we niet, want we ontdekken de omgeving te voet en per fiets. Daarnaast krijg je op een super-relaxte manier fotografieles met een artistieke insteek.

Fotografie Retreat Friesland Focus - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop Brabant 's Best - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotografie Retreat Friesland | ‘FOCUS’


FOTOWORKSHOPS AMSTERDAM

Ook gaan we zoals vanouds weer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen om damherten te spotten. De bomen vol staan vol bloesem, de vlinders en libellen fladderen rond je oren en het allerleukste: de jonge damhertjes zich laten zien! Dat gaan we vastleggen, samen met natuurgids Edith Otten, die je alles vertelt over wat leeft in dit bijzondere stukje natuur. Tenslotte, fotograferen we een hele dag in onze hometown Amsterdam!

Fotoworkshop Amsterdamse Waterleidingduinen ‘OH MY (LITTLE) DEER!’
Zondag 5 Juli 2020
Het is zomer en de natuur staat in bloei! Dit is bij uitstek de tijd om de kleurrijke Nederlandse natuur vast te leggen. Ga mee naar de Amsterdamse Waterleidingduinen tijdens deze Fotoworkshop Amsterdamse Waterleidingduinen in onze favoriete stukje Nederland. Tijdens het spotten van de kuddes damherten voelt het bijna alsof je op safari bent, in een landschap dat op sommige stukken zelfs lijkt op de Afrikaanse savanne. 

Fotowalk Amsterdam ‘COFFEE & CANALS’
Zaterdag 8 Augustus 2020 (Nog 3 plekken vrij)
Ga op pad met fotograaf Sabrina die precies weet waar de allermooiste fotospots te vinden zijn. Te voet en per openbaar vervoer verken je de hoofdstad en kun je naar hartelust fotograferen. Van iconische bruggetjes tot verborgen straatjes, alles komt deze leerzame en vooral gezellige fotoworkshop voorbij!

Fotowalk Amsterdam ‘Coffee & Canals’ | ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop AMSTERDAM | ‘COFFEE & CANALS’

FOTOREIZEN

In veel landen worden, net als in Nederland, de maatregelen langzaam versoepeld. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen zijn hun activiteiten langzaam aan het hervatten. Daar gaat ons reizigershartje dus sneller van kloppen! Want, dan kunnen we verder gaan met dat waar onze passie ligt: gelijkgestemde vrouwen samenbrengen via de kunst van fotografie en de kracht van de natuur.

We hebben een aantal heel bijzondere en unieke fotoreizen vormgegeven. Zo gaan we hiken in Portugal, lopen we een stuk van de wereldberoemde pelgrimstocht Santiago de Compostela (ja echt!), reizen we weer af naar ons geliefde Jordanië en… we zijn druk bezig met de puntjes op de ‘i’ te zetten bij onze fotoreis naar Madeira. Heel veel moois in het geschied dus!

Fotoreis Jordanië ‘STARRY NIGHTS’
13 – 17 September 2020

Fotoreis Jordanie - Rocky Roads Travel

Fotoreis Jordanie | ‘STARRY NIGHTS’


Fotoreis Portugal ‘HOLY HIKE!’ 
30 Oktober – 2 November 2020

Fotoreis Portugal | HOLY HIKE!'

Fotoreis Portugal | HOLY HIKE!'

Fotoreis Portugal | HOLY HIKE!’

Fotoreis Madeira (COMING SOON!)
18 – 23 Maart 2021

Fotoreis Madeira | ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoreis Madeira | COMING SOON!

Fotoreis Camino de Santiago ‘LITTLE CAMINO’
10 – 14 April 2021

Fotoreis Camino de Santiago Little Camino - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoreis Camino de Santiago | ‘LITTLE CAMINO’

Al onze fotoreizen en fotoworkshops zijn inclusief verblijf, maaltijden, activiteiten en lokaal transport. Een vliegticket boek je zelf, maar adviseren je graag in het meest voordelige ticket.

ROCKY ROADS & CORONA

De afgelopen weken kreeg ik aardig wat vragen rondom Rocky Roads’ het coronavirus en onze fotoreizen en fotoworkshops. Tijdens onze reizen houden we de dan geldende maatregelen en restricties nauwlettend in de gaten en zullen er ten alle tijden voor zorgen dat we voldoen aan de adviezen van het RIVM. We gaan ervan uit dat iedereen die met Rocky Roads mee op reis gaat dat ook doet. Tijdens de fotobegeleiding en de activiteiten die we ondernemen tijdens de fotoreizen en fotoworkshops zullen we dus ook gepaste afstand houden van elkaar. De accommodaties waar we slapen tijdens onze workshops en fotoreizen hebben we geselecteerd op een aantal aspecten. Zo moet er genoeg ruimte zijn om ons in een groep te bewegen met de 1,5-meter regel in acht houdend. We slapen altijd in 1-persoonsbedden en onze maaltijden nuttigen we ook op 1,5 meter afstand. Badkamers en toiletten worden na gebruik gedesinfecteerd.

De situatie rondom het coronavirus kan elk moment veranderen, overal ter wereld. Daarom superbelangrijk in deze tijd; boek je een fotoreis en kunnen we vanwege het Corona-virus niet reizen, dan kun je gratis annuleren. Je ontvang dan 100% van de reeds betaalde reissom terug. Ook kun je kiezen voor een voucher zodat je op een later moment met ons op reis kunt. Maximaal 1 maand voor vertrek hoor je of de reis definitief doorgaat.

Fotoworkshop Brabant 's Best - ROCKY ROADS TRAVEL

Fotoworkshop BRABANT | ‘BRABANTS BEST’

Vragen? Mail Sabrina op hello@rockyroads.nl. Oh ja, je kunt ons natuurlijk ook nog volgen op Instagram of Facebook!