Op veler verzoek… een kijkje in de keuken!

In onderstaande video laat ik jullie wat zien over jouw foto bewerken in Camera Raw. Camera Raw is een plug-in van Adobe Photoshop. Ik krijg heel vaak vragen over hoe ik mijn foto’s bewerk en of ik daar ook cursussen in geef. Ik heb er vooralsnog voor gekozen om hier (nog) geen workshops in te geven, omdat ik nogal een… onconventionele manier van bewerken heb. Ofwel, niet volgens de ‘regels’, maar lekker schuiven, schilderen en klikken. Expressief bewerken, noem ik haar graag. Ik zie mijn foto als een canvas waar op schilder, via mijn bewerkingen. Zo wordt het persoonlijk en uniek, iets wat ik heel belangrijk vind in mijn fotografie. Of eigenlijk in alles wat ik doe.

Bewerken in Camera Raw | ROCKY ROADS TRAVEL

Bewerken in Camera Raw

Gisteren ging ik naar de Veluwe om daar door de sneeuw te ploeteren bij Kootwijkerzand. Het was allemachtig prachtig. Vooral de uitkijktoren op de zandvlakte van Kootwijkerzand was megafotogeniek. Wel een dingetje, sneeuwfoto’s bewerken. In onderstaande YouTube-video leg ik uit hoe ik dat deed, foto’s bewerken in Camera Raw.

Zorg dat je de video op 1080p60 (HD) bekijkt en de Nederlandse ondertitels aanzet, zodat je daarna precies weet wat ik allemaal deed om tot deze fijne edit te komen. Vind je allebei bij de instellingen rechtsonder de video (tandwiel-icoontje).

Rock Jouw Roads

Twee keer per maand geef ik jou een hele praktische fotografietip die je direct kunt inzetten in jouw fotografie. Volgende keer meer over het retoucheren van storende elementen in Photoshop.

PRAKTISCHE INFO

LOCATIE: Kootwijkerzand, Veluwe.
ONZE FOTOGEAR: Nikon D750 + Nikon 24-70mm lens.